linkedin behance facebook instagram odnoklassniki twitter vimeo vk youtube logo-edx
Skip to main content

Mituri despre creier, minte și învățare

Asociația Techsoup

Cursul de mituri despre creier, minte și învățare se întoarce într-o formulă îmbunătățită din feedbackul a peste 1000 de absolvenți, în format asincron și ritm propriu.

1100 de profesori din România și Republica Moldova au absolvit acest curs în primul semestru al 2023: 

  • 80% dintre ei l-au apreciat ca fiind foarte util pentru activitatea lor la clasă, pentru dezvoltarea lor profesională în încrederea profesională de sine.

  • 70% dintre absolvenți spun că Predau Viitor - Platforma de Cursuri este cea mai bună soluție tehnică de cursuri pe care au învățat în ultimul an.

 

Despre curs:

Ce credem noi ca profesori despre cum funcționează învățarea influențează cum și cât ajung să învețe elevii, spun numeroase meta studii despre știința învățării. 

Tu ce știi despre creier, minte și învățare? Folosim sau nu doar 10% din creier? Există stiluri diferite de învățare? Sunt fetele și băieții diferiți ca abilități cognitive? Funcționează sau nu multitasking-ul în învățare?

Cursul nostru asincron de Mituri despre creier, minte și învățare, creat împreună cu cadre universitare, te ajută să discerni între mit și realitate științifică validată când vine vorba de neuroștiințe și știința învățării, un pas foarte important când predai viitor.

 

Obiectivele cursului:

Scopul acestui curs este să te ajute să:

  • explorezi și înțelegi cele mai des întâlnite mituri​ din neuroștiințe, despre cum funcționează creierul​ și mintea​ în procesul de învățare
  • reflectezi ​asupra influenței ​miturilor despre creier și minte în procesul de predare-învățare la clasă, inclusiv în clasa ta
  • aplici informații validate științific/empiric în practica ta educațională

 

Cine se poate înscrie: 

Orice persoană care predă sau se pregătește să predea la orice nivel de învățământ, indiferent de materia pe care o predă

 

Tipul cursului: în ritm propriu, asincron

 

Efort estimat pentru finalizarea cursului:

25 de ore de lucru, incluzând parcurgerea materialelor de curs, teme, discuții, autoreflecție și evaluări

 

Recomandare de ritm de învățare:

Recomandăm 30-45 de minute de învățare de cel puțin 3 ori pe săptămână, cursul poate fi finalizat în sub 2 luni de la începere

 

Absolvire:

Cursanții trebuie să acumuleze 80 din cele 100 de puncte disponibile ale cursului, parcurgând toate activitățile cursului, evaluările fiecărui modul și cea finală. Toți participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire primesc diplomă de absolvire a cursului. Cursul nu are credite profesionale transferabile.

 

Ce spun profesori absolvenți despre acest curs:

Deja am câțiva colegi interesați să redeschideți înscrierile. Eu sunt o persoană interesată de propria dezvoltare, atât profesională, cât și personală, știu că este un proces continuu și îmi place. De aceea caut mereu noul. Aici am găsit nu numai informații de actualitate, ci și foarte bine structurate și explicate. 

Până acum, este cel mai bun curs de formare pentru profesori. Mi-ar plăcea ca toți furnizorii unor astfel de cursuri existenți în acest moment pe piață să abordeze cu aceeași seriozitate formarea cadrelor didactice. Felicitări! 

— Luminița C., învățătoare, Școala Gimnazială nr. 15, Brașov

 

În primul rând aș dori să vă mulțumesc pentru șansa de a parcurge acest curs, în urma căruia am rămas profund surprinsă de toate aceste mituri pe care le-am purtat (perpetuat) de ceva timp cu mine, fără să știu cât de mult greșesc.

— Florina L., învățătoare, Liceul Tehnologic nr. 1 Șuncuiuș, Bihor

 

Mi-a plăcut foarte mult cursul, a fost util. Faptul că l-am putut parcurge în mod flexibil, în funcție de programul nostru a fost un mare avantaj.

— Gyongyi B., profesoara TIC, Școala gimnazială nr. 1 Ip, SălajExperții de conținut ai cursului:

daniela_dumulescu.jpg

Daniela Dumulescu, Psiholog, Lector univ. Dr. la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu

Este psiholog atestat, doctor în psihologie, lector universitar. A făcut parte din echipele implicate în peste 15 proiecte aplicative destinate strategiilor de dezvoltare psihoeducațională și vocațională a cadrelor didactice, copiilor, adolescenților și tinerilor, derulate de diferite organizații naționale sau internaționale. A câștigat mai multe granturi pentru prezentarea lucrărilor sale de cercetare la conferințe științifice din Elveția, Austria, Cehia și SUA. De asemenea, în 2014 a primit distincția Profesor Bologna din partea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), singurul titlu oferit de studenți profesorilor care aduc un plus de valoare în învățământul superior. Daniela are o experiență de peste 10 ani în consiliere psihologică, formare și consultanță în sănătate mentală, organizațională și dezvoltarea tinerilor, cu peste 25 de participări la evenimente ca și keynote speaker, 20 de studii științifice publicate în reviste de specialitate consacrate, peste 95 de articole de popularizare a științei și apariții media. Principalele sale interese de cercetare, dar și practice vizează strategiile de management ale carierei didactice, abilitățile sociale și emoționale în context educațional, dezvoltarea stării de bine spirituale în rândul populației generale.

 

 popa_maria.jpg

Maria Popa, Lector univ. dr. la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, președinta Asociației Tinerilor Pedagogi din Sibiu

Inițiatoarea proiectelor Supereroi la scoală (proiect care pune în legătură în sistem online studente PIPP cu copii din zone defavorizate de lângă Sibiu în scopul reducerii abandonului școlar prin activității remediale), Didacticum (proiect prin care se sprijină debutul noilor cadre didactice din toată țara care intră în sistemul de învățământ românesc), TeachOn (platformă colaborativă adresată cadrelor didactice din ULBS). Coordonatoare proiecte Erasmus, unul dintre ele Blended Learning to Increase Math Success through Robotic Applications.

Enroll