linkedin behance facebook instagram odnoklassniki twitter vimeo vk youtube logo-edx
Skip to main content

Introducere în Scratch pentru profesori

Asociația Techsoup

Cunoscutul curs de Scratch absolvit de 25% de profesori de gimnaziu din România.

Despre curs

Cursul online Introducere în Scratch pentru profesori vă va introduce în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu, introdusă în 2017.

Experiența de învățare este 100% online, asincron - adică se parcurge în ritm propriu.

Cursul este dedicat profesorilor de gimnaziu care nu au mai folosit deloc platforma Scratch și care nu au mai utilizat Scratch la clasă. Acest curs poate fi urmat totuși de orice profesor (indiferent de materia și nivelul de învățământ la care predă) sau învățător, cu observația că exercițiile propuse în curs vor trebui adaptate pentru a fi duse la clasă. 

La nivel global, Scratch este utilizat pentru a învăța și exersa programarea de la grădiniță la liceu. Scratch îi ajută pe cei mici să gândească creativ și sistematic și să lucreze colaborativ – competențe esențiale în secolul 21. Vor învăța concepte de programare într-o manieră vizuală, prin crearea de animații și jocuri.

La finalul cursului: 

  • veți avea cunoștințe de bază de programare în Scratch și veți înțelege cum funcționează acest limbaj de programare
  • veți fi exersat consistent Scratch pe parcursul mai multor jocuri și exerciții
  • veți avea numeroase activități și exerciții cu Scratch pe care să le propuneți elevilor dumneavoastră la clasă
  • puteți obține o diplomă de absolvire îndeplinind condițiile cursului

Tipuri de activități și materiale din curs:  tutoriale video, chestionare, teme, autoevaluări, evalăuri, contribuții de idei și practici în comunitate. 

Efort timp total estimat:  60 de ore de lucru 

Diplomă: 

Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent la sfârșitul cursului. Cursul nu are credite profesionale transferabile. 

 

Trainer curs: Oana Șipoș, Europe Code Week Ambassador  

 

 

Oana, de profesie inginer, este pasionată de educație și de tehnologie. Crede că cea din urmă este un instrument de a rezolva probleme din viața de zi cu zi, de la cele mai triviale la cele mai complexe. A predat Scratch în cadrul Transylvania College din Cluj-Napoca, experiență ce a făcut-o să aprecieze și mai mult munca și impactul unui profesor. Susține alfabetizarea digitală în calitate de ambasador Europe Code Week pentru România, o inițiativă a Comisiei Europene care promovează importanța programării și a competențelor digitale.
Enroll