linkedin behance facebook instagram odnoklassniki twitter vimeo vk youtube logo-edx
Skip to main content

Introducere în Python

Asociația Techsoup

Despre curs

Cursul online asincron Introducere în Python vă pregătește pentru utilizarea la clasă a Python, unul dintre cele mai utilizate limbaje de programare din lume în acest moment. Este un curs în limba română de tip MOOC despre Python, construit pentru profesori de informatică.

Experiența de învățare este 100% online, asincron - adică se parcurge în ritm propriu.

Cursul este construit pentru profesori de informatică de liceu care nu au mai folosit deloc limbajul Python și nu au utilizat Python la clasă. 

Pentru parcurgerea cu succes a cursului sunt necesare cunoștințe de bază într-un alt limbaj de programare (preferabil orientat pe obiecte) și cunoștințe despre structuri de date. Este nevoie de asemenea și de cunoștințe de bază de limba engleză.

Exercițiile și activitățile propuse în Python pot fi folosite la orice clasă, într-o formă adaptată. Ele au fost construite pentru a fi exersate cu clasa a IX-a.

Acest curs este creat și derulat de Asociația Techsoup cu sprijinul Romanian-American Foundation și Societe Generale Global Solution Centre Romania.

La finalul cursului:

  • veți avea cunoștințe de bază de programare în Python și veți înțelege cum funcționează acest limbaj de programare
  • veți fi exersat consistent Python pe parcursul mai multor jocuri și exerciții
  • veți avea numeroase activități și exerciții cu Python pe care să le propuneți elevilor dumneavoastră la clasă
  • puteți obține o diplomă de absolvire îndeplinind condițiile cursului

Tipuri de activități și materiale din curs:  tutoriale video, chestionare, teme, autoevaluări, evaluări, contribuții de idei și practici în comunitate.

Efort timp total estimat:  50 de ore de lucru independent 

 

Diplomă: Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent la sfârșitul cursului. Cursul nu are credite profesionale transferabile.

 

Trainer curs: Oana Șipoș, Europe Code Week Ambassador  

Oana, de profesie inginer, este pasionată de educație și de tehnologie. Crede că cea din urmă este un instrument de a rezolva probleme din viața de zi cu zi, de la cele mai triviale la cele mai complexe. A predat Scratch în cadrul Transylvania College din Cluj-Napoca, experiență ce a făcut-o să aprecieze și mai mult munca și impactul unui profesor. Susține alfabetizarea digitală în calitate de ambasador Europe Code Week pentru România, o inițiativă a Comisiei Europene care promovează importanța programării și a competențelor digitale. 


Enroll