Cursul online Product Development la clasă este dedicat exclusiv profesorilor care au absolvit Cursul Introducere în Product Development | Acceleratorul Predau Viitor. În acest curs, profesorii absolvenți implementează dezvoltarea de produse la clasă alături de elevi, pe baza unui Ghid practic de lecții și resurse. Cursul - Ghid este creația echipei educaționale a Asociației Techsoup, pe baza conținutului creat de George Diță, expert product management.
Condiții prealabile obligatorii pentru accesarea conținutului acestu curs:
- absolvirea Cursului Introducere în Product Development | Acceleratorul Predau Viitor
- un procent de peste 70% la testarea cunoștințelor din cursul Introducere în Product Development, cunoștințe de bază în aplicarea metodei la clasă. Testarea pentru admitere este permisă de 5 ori.
Experiența de învățare este 100% online, asincron - adică se parcurge în ritm propriu în limitele calendarului anunțat. Opțional, sunt puse la dispoziția cursanților sesiuni online de mentorat online de grup sau 1-1, care pot fi accesate săptămânal.
Până la finalul cursului veți reuși:
- să implementați cu încredere la clasa de elevi metodologia Accelerator Predau Viitor (Ghidul de dezvoltare de produse);
- să reflectați asupra aspectelor implementate / neimplementate din metodologie (ghid);
- să identificați aspecte care au mers bine / nu au funcționat în desfășurarea lecțiilor și aspecte care pot fi îmbunătățite;
- să identificați lucruri pe care le-au învățat elevii / ce alte lucruri ați observat în comportamentul și atitudinea elevilor;
- să creați contexte în care să oferiți feedback echipelor de elevi.
Tipuri de activități și materiale din curs: prezentarea ghidului, a schițelor de lecție și a fișelor gata de dus la clasă, evaluări, chestionare, teme, reflecții, discuții în comunitate etc.
Efort timp total estimat: 30 de ore de lucru (includ lecțiile la clasă)
Diplomă:
Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi diplomă de absolvent la sfârșitul cursului. Cursul nu are credite profesionale transferabile.
Ce spun profesorii și elevii despre activitățile de dezvoltare de produse la clasă?
”Elevii mei așteptau cu nerăbdare lecțiile de TIC. Abordarea pedagogică a Acceleratorului Predau Viitor i-a provocat pe elevii mei să caute cu perseverență în multitudinea de instrumente digitale existente, să-ți pună pălăria de viitori adulți și să se gândească la cum un produs ne poate face viața mai bună. Au mai reflectat asupra rolului fiecărui membru într-o echipă și a importanței unei strategii de comunicare de succes.” (profesoară de informatică)
”Ni s-a părut foarte interesant să lucrăm în echipă pentru un astfel de proiect. Am descoperit cum e să fii în papucii unui dezvoltator de produse de tehnologie. Ne-ar plăcea să lucrăm într-un domeniu similar în viitor, după ce absolvim școala. Cred că ne-a ajutat în această direcție.” (elev, clasa a VII-a)
Din 103 elevi care au răspuns la un chestionar de feedback anonim:
100 elevi consideră că lecțiile de dezvoltare de produse au fost diferite față de lecțiile lor obișnuite
90 elevi spun că le-au plăcut mai mult aceste lecții față de lecțiilor lor obișnuite
85 elevi consideră că au învățat mai multe în timpul acestor lecții față de lecțiile lor obișnuite
85 elevi spun că le place mai mult să lucreze în echipă, decât singuri
Echipa cursului:
Elena Coman, Director of Innovation and Growth (Asociația Techsoup)
Elena lucrează în sectorul nonprofit ca designer de programe sau comunicator de aproape 20 de ani. S-a alăturat echipei Asociația Techsoup în 2012 și se simte cel mai bine dezvoltând și coordonând experiențele de dezvoltare profesională pentru profesorii din școlile publice din România.
Este absolventă de liceu pedagogic, licențiată în Științe Politice la Școala Națională de Științe Politice și Administrative și are un master în Etică la Facultatea de Filosofie, Universitatea din București. De asemenea, este alumnă IVLP - International Visitor Leadership Program al US Department of State, ca parte a programului ”Educația într-o lume digitală”.
Adela Beca, Educational Programs Lead (Asociația Techsoup)
Adela s-a alăturat echipei noastre în 2019, după aproape 10 ani de lucru în marketing și comunicare în sectorul privat și public. Apoi timp de 2 ani a fost profesor pentru învățământ primar într-un sat de lângă București, în cadrul programului Teach for Romania. Așa și-a descoperit pasiunea pentru educație și a decis să se dedice noului ei obiectiv: acela de a sprijini cât mai mulți profesori să acceseze traininguri și resurse de calitate.
Studiile ei includ un master în publicitate la o școală de afaceri, marketing și comunicare din Barcelona și o diplomă de licență în publicitate de la Universitatea din București – Jurnalism și Studii de Comunicare.